Al Consultori Bayés realitzem les següents proves de dilluns a dissabte.

Per a realitzar qualsevol d’aquestes proves cal demanar cita prèvia al 93 889 22 29

Preguntes freqüents:

El seu cost és de 98 euros.
Els resultats es donen en 24 – 48 hores a través d’un portal online.

Es tracta d’una prova que detecta el material genètic del virus SARS-CoV-2 en mostres respiratòries de persones amb símptomes o asimptomàtiques.

Per realitzar-la, cal una mostra de la mucosa del nas i/o de la gola que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet.

Té una fiabilitat alta, és molt sensible i específica. Es considera la tècnica de referència, ja que detecta els casos positius abans, quan estan en els primers dies d’infecció com a portadors asimptomàtics. En tot cas, les persones amb resultat negatiu han de seguir amb totes les mesures de prevenció, ja que el virus es pot contraure i transmetre en qualsevol moment.

El seu cost és de 60 euros.

Els resultats es donen en 24-48 hores a través d’un portal web.

Aquest tipus de prova detecta anticossos contra el virus SARS-CoV-2 a la sang. Permet determinar l’estat immunitari de la persona enfront del virus. Té una utilitat fonamentalment epidemiològica per conèixer l’estat immunitari de la població. En determinades circumstàncies, pot ser un complement per a la interpretació dels resultats de la PCR.

Es realitza amb una mostra de sang, que el professional sanitari extreu amb una xeringa. Els resultats poden trigar uns minuts a unes hores, segons la tècnica que s’utilitzi, i sempre han de ser interpretats pel professional mèdic que ha prescrit la prova.

Les proves serològiques no estan recomanades per al diagnòstic d’infecció activa ni en pacients simptomàtics ni asimptomàtics. Es fan sota criteri clínic, per detectar anticossos d’una infecció passada o, en determinats casos, com a complement per a la interpretació dels resultats de la PCR.

És útil per saber si la persona ha passat la malaltia i té anticossos, però no té cap utilitat en el diagnòstic de la infecció activa.

Test antigen PANBIO RAPID TEST D’ARBOT acreditat per la UE i per la Generalitat

El seu cost és de 30 euros.

Els resultats es donen en 15 minuts. El certificat que s’entrega és vàlid per viatjar i entrar als locals d’oci nocturn.

El test d’antigen és una prova enfocada a la diagnosi de la Covid-19 i la mostra és igual que el test PCR (mostra del nas i de la gola, que el sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet). No és necessari acudir-hi en dejú.

És una prova amb elevada sensibilitat en els primers dies de la infecció. La sensibilitat en els primers dies de contagi (0-3 dies) és d’un 100% i del 90% a partir del 4 al 7è dia.

Aquest test no detecta els anticossos, sino que detecta si el pacient està infectat en aquest moment o no a través de les proteïnes dels virus. El resultat per tant pot ser positiu o negatiu.

Aquest tipus de prova és una tècnica menys sensible que la PCR per detectar la infecció, tant en pacients asimptomàtics com en pacients amb símptomes, especialment si han aparegut fa més de 5 dies. Un resultat negatiu no descarta la presència de la infecció. Per altra banda, és important tenir present que les persones amb resultat negatiu han de seguir amb totes les mesures de prevenció, ja que el virus es pot contraure i transmetre en qualsevol moment.

En cas d’anar de viatge, cal que facis la prova PCR 48 hores abans per tal d’assegurar que en tindràs els resultats.

El test PCR i el test antigen determinen si estem infectats o no del COVID-19. El PCR no fa a través del material genèric i el test antigen a través de la proteïna. En canvi, el test serològic ens diu si hem passat la malaltia (IgG) o si, pel contrari, l’estem passant (IgM); analitzant en aquest cas els anticossos.

Si la prova que dona positiu és la PCR, significa que heu esteu en contacte recent amb el virus. En aquest cas, el professional sanitari us ha d’indicar què heu de fer.

En cas que es tracti del test ràpid serològic, el resultat positiu vol dir que heu tingut contacte en algun moment amb el virus de la COVID-19 i que el vostre organisme ha generat anticossos per defensar-se davant la malaltia. Tot i així, s’han de seguir les mesures de prevenció perquè encara que hàgiu passat el virus podeu seguir sent un vector de transmissió.

En cas que el resultat del test sigui negatiu, el professional sanitari ha de valorar si cal confirmar-lo amb la realització de la PCR en funció del criteri clínic del pacient.

Sempre és el professional sanitari qui ha d’interpretar els resultats de les proves.

Actualment, la durada de la immunitat contra la COVID-19 es troba en fase d’investigació.

Si, fem les dues coses sense problemes per tal d’adaptar-nos a les necessitats dels usuaris. Sol·liciteu el document dels resultats en anglès quan entreu a fer-vos la prova.

El passaport COVID pots descarregar-lo a través de la plataforma La Meva Salut i s’obté al moment. Tot i que no és obligatori dur-lo per poder viatjar, el document facilitarà la mobilitat dins de la Unió Europea.

Aquest passaport contempla tres supòsits:

  • que la persona portadora ja ha passat la Covid-19;
  • que està completament vacunada;
  • o que té una prova diagnòstica negativa de coronavirus. Aquesta última opció, però, encara no està disponible en l’actualitat.

Durant els primers dies el certificat estarà accessible en versió digital i s’obtindrà a través del web de La Meva Salut. Properament estarà també disponible a les aplicacions mòbils i en altres formats.

Cal acreditar-se amb el DNI o la targeta sanitària i entrar dins l’apartat “Informes i Resultats”. Des d’allà es pot accedir a la pàgina “Certificat digital Covid UE” per demanar-lo, si es compleixen les condicions.