Un dels pilars per prevenir refredats, grips i virus és mantenir un estat nutricional saludable, per tant, l’alimentació saludable serà molt important. Enguany dins els refredats, grips i virus hi sumem la Covid-19. Laura Barniol, dietista i nutricionista especialitzada en salut hormonal i alimentació infantil, exposa alguns consells per seguir una bona alimentació i aconseguir un bon estat nutricional:
Centrar la nostra alimentació en aliments, no productes. Cereals integrals, fruita i verdura de temporada, proteïnes saludables com poden ser peix, carn, ous, làctics i llegums i no descuidar els greixos saludable:s oli d’oliva, fruits secs i alvocat.
Reduir o evitar els processats i ultractprocessats rics en greixos, sucre i farines refinades.
Incloure aliments rics amb vitamina D: ou, peix blau, làctics, bolets, beguda de civada. Si sortim que ens toqui el sol també ens ajuda a obtenir nivells de vitamina D
Incloure aliments rics en vitamina B: Cereals, llegums, fruits secs, verdures i hortalisses de temporada, proteïna saludable com carns magres, peix, làctics i ous.
Aliments rics en ferro: tots sabem que la carn ens aporta ferro, però també tenim els fruits secs, llegums, espinacs, petxines, musclos. Que si els combinem el nostre cos també aprofita el ferro, encara que sigui en menor quantitat.
Els aliments rics en zinc i seleni també seran importants: fruits secs, llavors, cereals integrals, fruites i verdures de temporada, làctics, carn magre, peix i ous.
Seguir una alimentació variada i saludable ens pot ajudar a l’hora de prevenir refredats i tenir un sistema immunitari més fort.