oftalmologia
L’oftalmologia és l’especialitat medicoquirúrgica que es relaciona amb el diagnòstic i tractament dels defectes i de les malalties de l’aparell de la visió.

A partir de quina edat em puc operar la vista?

A partir dels 18 anys i sempre que la miopia sigui estable.

Té solució l’”ull gandul” en una persona adulta?

No. Un ull gandul apareix per un problema esdevingut en els primers 6-8 anys de vida, quan el sistema visual és encara immadur. Si no s’ha detectat i corregit en aquest període, la visió queda afectada i persistirà de forma definitiva en l’edat adulta.

Es pot operar la presbícia o la vista cansada?

Si, a través de la cirurgia làser, amb la implantació de lents intracorneals o intraoculars. La tècnica que s’utilitza més és la cirurgia sobre el cristal·lí i l’implant de lents multifocals.

El que es recomana és esperar que la vista cansada s’hagi desenvolupat per complet, i això sol passar al voltant dels 55 anys.

Pot recuperar-se la visió perduda en pacients que tenen glaucoma?

No. El glaucoma engloba un grup de malalties que es caracteritzen per una pèrdua progressiva del camp de visió a causa d’un augment de la pressió ocular.

Les teràpies que hi ha tenen com objectiu mantenir la visió restant, però no recuperar la que es va perdre.

Quines són les manifestacions del Síndrome de l’ordinador?

Les molèsties poden ser de diferents tipus: visuals (visió borrosa, llagrimeig, fatiga, fotofòbia, visió doble), oculars (dolor ocular, sensació de coïssor, sequedat, envermelliment, pesadesa), sistemàtiques (mal de cap, nàusees, vertigen), musculo-esquelètiques (rigidesa o dolor a l’espatlla, coll, esquena, braços, canells i mans) i cutànies (sensació de coïssor o picor a la cara, cara vermellosa, inflor).