Oftalmologia Infantil
Quan naixem el sistema visual no està madur i va evolucionant fins els 7-8 anys d’edat. Durant aquest període és fonamental detectar anomalies ja que sinó aquestes poden provocar seqüeles irreversibles la resta de la vida.
És per això que el paper dels pares i de l’oftalmòleg és vital per tal que els nens tinguin una bona visió durant la resta de la seva vida.

Quan hauria de sospitar que el meu fill pot tenir algun problema visual?

Quan el nen s’acosta de manera excessiva a la televisió o als papers quan llegeix o escriu, si té mal al cap després de forçar la vista, si sovint té els ulls vermells, quan desvia els ulls, si existeixen diferències de visió al tapar un o l’altre ull, si té la pupil·la de color blanc o grisa, si no distingeix els colors i si té absència de fixació i seguiment d’una llum a partir dels 3 mesos.

A partir de quina edat s’aconsella la primera visita del nen a l’oftalmòleg?

Si no s’observa cap símptoma abans, la primera visita s’aconsella entre els 4 i 5 anys.

Quin és el tractament de l’estrabisme?

Aquest es corregeix amb ulleres, rehabilitació visual, cirurgia o bé amb la combinació d’aquests recursos.

Quines són les causes de l’”ull mandrós”?

Hi ha diferents causes però les principals són l’estrabisme (ulls que aparentment no treballen junts), les cataractes infantils (el cristal·lí es torna opac), la miopia (els objectes llunyans semblen borrosos), la hipermetropia(els objectes propers semblen borrosos) i l’astigmatisme (no s’enfoca be ni d’aprop ni de lluny).

Quin és el tractament de l’”ull mandrós”?

El recurs més habitual és col·locar un pegat a l’ull sa. Això força a l’ull amb el defecte a treballar, la qual cosa permetrà que el nervi òptic prossegueixi amb el desenvolupament normal.

Especialistes