capçalera
El metge de capçalera és un professional sanitari que exerceix en un centre de salut o en un consultori.
Aquest coneix a fons el pacient, les seves expectatives de vida, la seva situació personal, familiar i social, els seus problemes de salut de diferents aparells i sistemes, i també la seva història global.

Què són les vacunes?

Són productes biològics que serveixen per prevenir malalties infeccioses activant el nostre organisme perquè desenvolupi defenses específiques contra elles. Les vacunes el que fan és ensenyar al nostre sistema immunològic a defensar-se.

Quins són els símptomes més habituals de la grip?

Inici brusc amb malestar general, febre, mal de cap, dolors articulars, mal de coll, tos, esternuts, i en alguns casos pot haver-hi vòmits i diarrea (especialment en nens).

Perquè serveix un electrocardiograma?

Aquest ens ofereix informació sobre l’impuls del cor, el temps de transmissió d’aquest impuls i les seves possibles irregularitats. Aquesta prova és útil per estudiar la regularitat dels batecs, conèixer l’efecte que certs medicaments tenen sobre la velocitat de transmissió de l’impuls o sobre la contracció, saber la grandària de les càmeres o la variació en la grossor de les parets, detectar possible dany al cor i comprovar el funcionament dels dispositius reguladors de l’activitat cardíaca.

Tinc dolors abdominals freqüents, amb qui m’haig de visitar?

El metge de capçalera és l’especialista encarregat de fer l’estudi inicial i orientació diagnòstica per saber quin és el professional indicat al qual ens ha de deriva per aprofundir en l’estudi.

Fins a quina edat pot visitar-me el metge de capçalera?

Entenem que el metge de capçalera assumeix la salut del pacient a partir de l’edat pediàtrica i durant tota la vida de la persona.