Endocrinologia
L’endocrinologia és aquella especialitat mèdica que engloba l’estudi i el tractament de les malalties del sistema hormonal i metabòliques.

Quins són els símptomes d’un nòdul tiroïdal?

La majoria de nòduls tiroïdals no causen cap símptoma. Alguns pacients amb nòduls tiroides es poden queixar de dolor al coll, la mandíbula o l’oïda, de dificultat per empassar o dificultat respiratòria. Un nòdul tiroïdal també es podria associar amb una producció elevada d’hormona tiroïdal.

Com es preveu o es tracta la síndrome metabòlica?

Tot i que la síndrome metabòlica és una malaltia greu, pot reduir els seus riscos de manera important amb una disminució de pes, un augment de l’activitat física i seguint una dieta saludable pel cor. A més a més és recomanable controlar la tensió arterial i els nivells de glucosa i colesterol en sang sota supervisió mèdica.

Quins són els factors de risc del síndrome metabòlic?

La síndrome metabòlica es produeix quan una persona té 3 o més de les següents característiques:

-Obesitat abdominal

-Nivell de triglicèrids elevats

-Colesterol HDL baix

-La pressió arterial mínima i màxima fora de límits

-Nivells de glucosa elevats

Que és un insulinoma?

És el tumor endocrí més freqüent del pàncrees. Produeix un excés d’insulina, cosa que comporta una baixada del sucre en sang. Els símptomes que produeix són marejos, desmais, sudoració, palpitacions i episodis d’estranya conducta.

Quines seqüeles té una pancreatectomia?

Les funcions del pàncrees són facilitar la digestió i controlar el sucre a la sang, per tant l’absència d’una part d’aquest pot causar la insuficiència d’alguna d’aquestes dues funcions. Per tant, després de la operació el cirurgià li estudiarà l’absorció intestinal i li farà també anàlisis de sucre en sang per si fos precís fer algun tractament amb medicaments.

Especialistes