Angiologia i Cirurgia Vascular
L’Angiologia i Cirurgia Vascular és una especialitat medicoquirúrgica dedicada a l’estudi, prevenció, diagnòstic clínic i instrumental, així com també el tractament de la patologia dels vasos sanguinis. Els objectius i camps d’acció propis engloben les malalties orgàniques i/o funcionals del sistema arterial, venós i limfàtic.

Quins factors afavoreixen l’aparició de varius?

Estar molt temps de peu, el sobrepès, l’ús d’anticonceptius, el sedentarisme, els trastorns hormonals i l’herència genètica.

Quantes sessions calen de tractament amb làser?

Una sola sessió és suficient, tot i que el nombre total dependrà de la mida i de la profunditat de les varius a tractar.

El tractament amb làser deixa marques?

Les marques que deixa són petits punts que fan una crosta i desapareixen, una mica en funció de la pell del pacient, en uns 15 dies.

Perquè apareixen les varius?

Les venes de les cames tenen vàlvules de retenció. Aquestes deixen passar la sang en sentit ascendent cap al cor, però quan estem drets, les vàlvules es tanquen i impedeixen el flux de sang en sentit descendent. Quan les vàlvules no funcionen correctament, es produeix un reflux de sang venosa en sentit descendent, hipertensió venosa, dilatació de les venes i finalment aparició de varius visibles. Les varius són el símptoma d’una malaltia que és la insuficiència venosa, la qual pot provocar altres trastorns.

Perquè les persones amb varius han d’hidratar la pell de les cames?

La hidratació amb emulsions refrescants i hidratants, juntament amb un massatge des dels turmells fins a la cuixa, durant almenys 5 minuts, ajuda a disminuir els símptomes de pesadesa i cansament ja que mobilitza la sang de les venes superficials i fondes de les cames.

Especialistes